SOMMERKURS I BLÅBYEN.

SOMMERKURS I BLÅBYEN.

Arrangør: Sortland hundeklubb

Sted: Sortland

Tidsrom: 30. juli – 3. august

Påmelding: www.sortlandhundeklubb.com

Påmeldingsfrist: mandag 30 mai 2011

KURSTILBUD.

30. 0g 31. juli          Handlerkurs            Instruktør: Gerard O’Shea

1, 2 og 3. august    Lydighetskurs         Instruktør: Odd Jøran Eide  0900-1600

1.2 og 3. august     Anatomikurs           Instruktør: Gerard O’Shea   1700-2200

Priser:             Pakkepris, alle tre kursene 2800,-

Handlerkurs, 1000,- Observatør 500,-               2 kurs av 30 plasser

(tisper med løpetid har ikke adgang)

Lydighetskurs 1200,- Observatør 600,-              15 plasser

Anatomikurs 1000,- (ingen observatørplasser) mange plasser

Kursplassen er din når betalingen er registrert. Det er mulig å kombinere de kursene du ønsker og ta.

Vi er behjelpelig med å skaffe overnatting på campingen og vognplasser. Ingen mat inkludert. Etter kurset drar vi videre til tre dagers utstilling i Lofoten. HERLIG!!

Kontakt: Jeanette Hansen 911 98 766,  mail: jeanette@viptrafikkskole.no Ann Tove Halvorsen 917 32 585 mail: anntove.halvorsen@vkbb.no

 

A N A T O M I S E M I N A R I U M – A L L A R A S E R

 

Efter 30 år av passionerat intresse för hund så har Gerard byggt upp en gedigen kunskapsbank. Egna rasen är rottweiler som han fött upp under många år, först i Irland och senare i Sverige. Gerard är sedan 1991 internationell F.C.I-domare, dömer raser ur grupp 1 och 2 och har dömt många specialutställningar för just rottweiler över hela världen. Han har också proffshandlat hundar av många olika raser genom åren. Sedan flytten till Sverige i mitten av 90-talet har han uteslutande heltidsarbetat med hundar på olika områden, men främst med kurser i utställningsträning och anatomi. Idag är Gerard frekvent anlitad världen över och kurserna är väldigt populära, inte bara hos lekmannen utan också av domarkår i olika länder. På ett humoristiskt och lättförståeligt sätt förmedlar han kunskap som gör att eleven förstår det enkla i det ledande budskapet; ”Alla hundar är byggda på ungefär samma vis. När man väl förstått den generella principen när det gäller hundens anatomi och rörelser, så är det bara variationen av proportionerna som gör att olika raser ser olika ut och rör sig på olika sätt”.

 

Kursen hålls normalt över 2½ dag, vanligtvis fredag kväll och hela lördagen och söndagen. Den första kvällen och påföljande dag ägnas huvudsakligen åt teori, där man går igenom detaljer som varför en hund med en mycket bra överlinje i stående ”tappar” densamma i rörelse? Eller varför en del hundar i stående ser ut att ha en stabil och rak mellanhand medan den i rörelse blir ostabil och lös? Och varför man ser hundar som i stående ”lovar mycket” men i rörelse blir en besvikelse och tvärtom… Gerard lotsar, rätar ut frågetecken och beskriver just varför det är si eller så, inte bara ett konstaterande att det förhåller sig på ett visst sätt.

Sista dagen delas deltagarna in i grupper om 5-6 personer och man ägnar sig åt praktiska övningar, d.v.s. bedömning av hundar och att skriva kritiker. Alla elever ombeds att ta med en hund så att grupperna har exempel att praktisera sina nyvunna kunskaper på. Gerard cirkulerar hela tiden i grupperna och ger support och hjälper till med frågor.

Introduksjon av instruktøren Odd Jøran Eide

Odd Jøran Eide konkurrerer aktivt med sine sin rottweiler og mallinois, og har utmerket seg positivt de senere årene. Han har en rekke fine plasseringer, og har plassert seg høyt på nasjonale og internasjonale stevner, bl.a Norges Beste IPO II alle raser i 2004, Norgesmester IPO III for rottweiler i 2004, 2005 og 2006. Plass i Europamesterskapet IPO i 2003, 11 plass i VM for rottweilere i 2004, 8 plass i 2006, hvor han også ble verdensmester i lydighet onnen IPO III, 11 plass i VM 2007, samt Nordisk mester for Rottweilere i IPO III 2007.

Del